26. lip 2010.

Pred nekoliko stotina vjernika svoju mladu misu je u nedjelju 27. lipnja u Gori služio velečasni Ivan Grbešić. Uz okupljene vjernike iz okolnih župa, došli su i brojni gosti iz susjednih biskupija te bogoslovi iz Rima.

Propovijed je na Ivanovoj misi držao mladi svećenik Borna Puškarić koji ga je podsjetio na riječi svetog Jean-Baptiste-Marie Vianneya koji je nadahnuto propovijedao o svećeničkom zvanju.

U intervjuu za Petrinjski radio Ivan Grbešić nam je otkrio kako je imao teško djetinjstvo u kojem mu je Domovinski rat razorio obitelj, on sam je ostao u okupiranoj Petrinji, no Bog mu je sačuvao život. Odluka za svećeništvo je odgovor na Božji plan: „Čovjek se pita, u mnoštvu tome koje je stradalo, koje danas više nije među živima nego nas prati s neba ‘Kako to da sam ja danas ovdje?’. Rekao bih da je to jedan veliki odgovor. Božja ruka je bila nada mnom. Gospodin me sačuvao. Očito da je on imao neki plan s mojim životom. On je sačuvao moj život, a ja mu danas poklanjam svega sebe.“, istaknuo je Ivan. Zahvalio se svima koji su ga pratili, posebice baki i djedu koji su ga odgojili, svim prijateljima i dobrim ljudima. Velika zahvala išla je i mještanima Gore. Ivo Pribilović, predsjednik Mjesnog odbora nije krio radost zbog mlade mise: „Ovo je velika radost da to jedanput doživimo u Gorama. I nema onih koji se nisu uključili u slavlje od vatrogasaca, do udruga i drugih institucija.“

Župljanin Damir Dražetić nam je rekao kako su se svi zajedno nekoliko godina pripremali za današnji dan: „Od obilaska drugih mjesta s Biblijskom grupom da vidimo kako to izgleda i što sve treba prirediti da bi na kraju to priredili ovdje na domaćem terenu. Pogotovo nam je čast to prirediti za tako osobitu osobu kao što je Ivan Grbešić.“, rekao je Damir.

Uz Ivana Grbešića na mladoj misi su bili zajedno s njim jučer za svećenike zaređeni Robert Jonjić i Mate Malekinušić. Na kraju je Grbešić udIjelio blagoslov i najavio sljedeću misu koja će biti u Hrastovici u crkvi sv.Bartola u kojoj je kršten.

Pin It on Pinterest