20. stu 2023.

Župljani Župe Uzvišenja svetog Križa u Križu okupili su se u velikom broju na misnom slavlju, na blagdan 18. studenog – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U vrlo emotivnoj propovijedi, prisjećajući se strahota rata, kojeg je i sam preživio, župnik vlč. Božo Pinjuh osudio je apsurdnu nadu ratnih zločinaca u pobjedu, ali istovremeno i ustvrdio da danas ne treba živjeti s gorčinom u sebi, već svakako biti u miru.  Veliku zahvalu župnik je uputio nazočnima  koji su dolaskom na svetu misu u prigodi ovoga blagdana, u najvećem broju do sada, došli iskazati poštovanje Gradu heroju, pokloniti se žrtvi i pomoliti za sve preminule, mučene i nestale nedužne ljude. I župnom je zboru, okupljenom u velikom sastavu, župnik zahvalio na posebno svečanom misnom pjevanju. Nakon zajedničke završne molitve za sve žrtve Vukovara i Škabrnje, zaorila se pjesma Bože čuvaj Hrvatsku i odmah zatim crkvena zvona, koja od početka podržavaju inicijativu “Zvon za Vukovar”, s početkom u 18,11 sati.

U kriškom perivoju, podno crkvenog tornja, u znak sjećanja na noć pada grada, ostalo je lampionima ispisano njegovo moćno ime – Vukovar.

Pin It on Pinterest