21. stu 2023.

U nedjelju 19. studenog, u bazilici sv. Kvirina u Sisku, svečano misno slavlje u 11 sati animirao je  Mješoviti zbor Sisačke biskupije povodom nadolazećeg blagdana sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika, osobito crkvenih pjevača i orguljaša. Svetu misu predvodio je biskupijski povjerenik za crkvenu glazbu vlč. Robert Jakica uz koncelebraciju vlč. Rafaela Mlinara i služenje đakona vlč. Frane Bijelića.

Tom prigodom vlč. Jakica zahvalio je u ime sisačkog biskupa mons. Vlade Košića i u svoje osobno ime svim pjevačima na njihovoj predanosti i uključenosti u život crkve, što svoje darove, talente i sposobnosti daruju Bogu i zajednici kojoj pripadaju.

Biskupijski mješoviti zbor broji oko 60 pjevačica i pjevača iz desetak župa biskupije, a ovo misno slavlje povodom sv. Cecilije bilo je prigoda za poticaj i poziv novim članovima kojima je Bog dao dar sluha, da se uključe u zborove župa na kojima žive.

Zborom je ravnala i dirigirala voditeljica Biskupijskog zbora mo. Katarina Mandić, a za orguljama je svirala prof. Dijana Skrbin Kovačić. Svečanost je završila zajedničkim domjenkom u pastoralnom centru župe sv. Kvirina.

Foto: Pero Grgić

Pin It on Pinterest