7. tra 2014.

Susreti sisačkog biskupa Vlade Košića s krizmanicima Biskupije završili su u nedjelju 6. travnja susretom s krizmanicima Ivanićgradskog i Kutinskog dekanata, održanima u svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću i crkvi MB Snježne u Kutini.

Na susretu u Kloštar Ivaniću okupilo se više od 300, a u Kutini više od 350 krizmanika, predvođenih roditeljima, svećenicima i vjeroučiteljima. Susretima su nazočili i sudjeljitelj krizme u ovim dekanatima generalni vikar Biskupije mons. Josip Ćorić, ekonom Biskupije mons. Zdravko Novak, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić, te povjerenik za pastoral mladih vlč. Branko Koretić i predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko.

Ovi duhovni susreti bili su prožeti molitvom, pjesmom i razmišljanjem, a na kraju krizmanicima su se obratili biskup Košić i sudjelitelji govoreći im o važnosti skorašnje krizme za njihov život, sedam darova Duha Svetoga i kako biti svjedok Duha svetoga. Kroz proteklih nekoliko nedjelja na sedam održanih susreta biskup Košić susreo se s više od 1600 ovogodišnjih krizmanika.

Pin It on Pinterest