13. ruj 2012.

Duhovno-formativni susret sedmorice bogoslova Sisačke biskupije s biskupom Vladom Košićem održan je od 10. do 12. rujna u Duhovnom centru Biskupije u Lasinji na temu „Budućnost Crkve“. Predavanja i razmišljanja o poziciji Crkve i svećenstva u godinama koje dolaze, tijekom tri dana susreta iznijeli su biskup Košić, povjerenik za duhovna zvanja vlč. Ivan Grbešić,  bogoslov prve godine Hrvoje Zovko i bogoslov pete godine Ivica Šimunović.

Bogoslovi su tijekom susreta dobili priliku i da posjete brojne i župe svećenike, te se upoznaju s njihovim radom. Između ostalog posjetili su župu Bučica i župnika vlč. Stjepana Vuksana, župu Viduševac i upravitelja fra Juru Stipića, te mlade svećenike vlč. Sašu Jozića, upravitelja župe Pisarovinska Jamnica i  vlč. Roberta Jonjića upravitelja župe Pokupsko, koji su nedavno po prvi puta  dobili na upravljanje svoje župe. Priliku za molitvu i razgovor imali su i sa sestrama u klauzurnom samostanu Kćeri Srca Isusova u Lasinji gdje je misnim slavljem, kojeg je predvodio biskup Košić, ovaj susret i započeo.

Susret je završio u srijedu 12. rujna posjetom ostacima pavlinskog samostana iz 14. stoljeća i grobu kralja Petra Svačića na Petrovoj gori gdje je bogoslovima o ovim lokalitetima i povijesti kratko predavanje održala voditeljica Ureda za kulturu gđa Spomenka Jurić.

Ovaj susret zamišljen je tako da se biskup i bogoslovi pobliže upoznaju kroz molitvu, druženja, osobne i zajedničke razgovore, te će kao takvi nastaviti i u budućnosti.

Pin It on Pinterest