30. ruj 2013.

Ciklusu od četiri koncerata Zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ pod nazivom „Prijatelji za prijatelje“, a koji će u promociji Zaklade okupiti brojne hrvatske glazbene umjetnike, započeo je u nedjelju 29. rujna u sisačkom Velikom Kaptolu koncertom jazz gitariste Damira Kukuruzovića. Okupljeni ovaj puta oko jazza brojni Siščani i prijatelji Zaklade i na ovaj su način podržali njezin rad i nastojanja da pomaže nadarenim studentima koji su u materijalnoj potrebi.

Pozdravivši okupljene u svoje i ime odsutnog biskupa Košića, ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler rekao je kako smo danas okupljeni zbog dvije vrednote kršćanskog života: glazbe koja je osobit put do Boga i darivanja kao svakodnevne prakse života. „Večeras se to dvoje udružilo u jedinstven događaj susreta prijatelja Zaklade, koji svaki na svoj način pomažu studentima kojima je ta pomoć neophodna da bi mogli izvršavati svoje redovite studentske obaveze, pa čak i nastaviti svoj studij, te što bolje ostvariti svoje mogućnosti. Ovo je humanitaran, kulturni, ali najviše kršćanski događaj zahvaljivanja i komunikacije. On je istodobno osoban, ali i društveno angažiran jer šaljemo poruku opredjeljenja za puninu života“, rekao je još Mosler.

Zahvalivši biskupu Košiću i dr. Mosleru na pozivu, Kukuruzović je istaknuo kako mu je iznimno drago da se u biskupiji svira jazz, prvi nasljednik crkvene glazbe i starih crkvenih ljestvica, a posebno zbog toga što ovaj puta ide u potporu nečijeg obrazovanja. Ovom prigodom Kukuruzovićev trio izveo je brojne jazz standarde obuhvaćene gospelom i prigodnim duhovnim skladbama, a okupljene je upoznao i s tradicijom europskog jazza.

Drugi koncert u nizu pod nazivom „Chopin za Prijatelje“ održat će 13. studenog u Glazbenoj školi Frana Lotke mladi sisački pijanisti predvođeni Karlom Ivančićem.

Pin It on Pinterest