21. velj 2020.

U nedjelju, 16. veljače članovi zajednice Vjera i svjetlo „Betanija“ iz Siska sa svojim duhovnikom vlč. Ivicom Šimunovićem posjetili su župu sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu. Srdačno nas je dočekao i lijepo ugostio tamošnji župnik vlč. Branko Koretić, na čiji poziv su nam se pridružili na susretu pridružili i župljani i redovnice.

Ljepotu svoga zajedništva u sisačkoj Vjeri i svjetlo htjeli bismo podijeliti i s drugima u Sisačkoj biskupiji. Zato smo u svoj redoviti mjesečni susret i katehezu uključili i svoje domaćine. Nakon susreta naš je duhovnik predvodio večernju sv. Misu na kojoj smo sa župljanima sudjelovali. Na kraju sv. Mise povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom Željka Šemper govorila je o osobama s invaliditetom u evanđelju i u Crkvi te o nastanku Vjere i svjetlo u Lurdu 1971. godine. Potom je o nastanku zajednice Vjera i svjetlo u Sisačkoj biskupiji govorila Željka Pavušek, dok je Željka Prpić u ime zajednice „Betanija“ župniku Koretiću predala poklon.

Ovim susretom u župi sv. Petra apostola u Ivanić Gradu sisačka zajednica Vjere i svjetla nastoji upoznati različite dijelove naše biskupije, ali i posijati sjeme kako bi se i u drugim mjestima osnovale nove zajednice jer svuda ima osoba s teškoćama koji žele susresti živoga Boga. Zahvalni smo JVP Sisak koja nam je svojim kombijem omogućila prijevoz članova Zajednice.

Ž.Š

 

Pin It on Pinterest