13. lip 2016.

Zajednica Vjera i svjetlo „Betanija“ iz Siska svoj završni susret ove školske godine održala je u nedjelju 12. lipnja u svetištu Majke milosrđa u Kloštar Ivaniću, a bila je to također i prilika za susret osoba s invaliditetom  Ivanićkog dekanata.

Okupljanje je započelo u 10 sati u samostanu sestara karmelićanki gdje je vrijeme do sv. mise u župnoj crkvi proteklo u radosnom ozračju. Na župnoj misi župnik p. Drago pozdravio je hodočasnike te ih nakon završetka upoznao s poviješću Svetišta. Školske sestre franjevke Hrvatsko-bosanske provincije za sve sudionike pripremile su ručak nakon kojeg se druženje nastavilo uz pjesmu, a Dajana Pamer iz Ivanić Grada sve je oduševila svojom izvedbom skeča o problemima osoba s tjelesnim invaliditetom u suočavanju s arhitektonskim barijerama. Skupu su se pridružili dekan Ivanićkog dekanata i generalni vikar Sisačke biskupije mons. Josip Ćorić i vikar župe sv. Petra Ivanićgradu vlč. Ivica Šimunović. Svi zajedno sudjelovali su u obradi teme Duhova na način kako to čini zajednica Vjera i svjetlo.  Na kraju su mlade sestre i ekipa Vjere i svjetla „Betanija“ iz Siska odigrali nogometnu utakmicu.

Ovaj je susret bio lijepa prilika međusobnog upoznavanja i obogaćivanja osoba s invaliditetom iz različitih dijelova Biskupije, ali i njihovih roditelja i prijatelja sa sestrama karmelićankama i franjevkama. Siščani su nove prijatelje pozvali u goste u Sisak na jedan od redovitih susreta zajednice Vjera i svjetlo.

Pin It on Pinterest