21. ožu 2010.

Na petu korizmenu nedjelju sisački biskup Vlado Košić predslavio je 21. ožujka zahvalno misno slavlje za donatore i organizatore Proslave ponovne uspostave Sisačke biskupije u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa. U prigodnoj propovijedi biskup Vlado je istaknuo kako smo se ove korizmene nedjelje okupili radi zahvalnosti Bogu i radi zahvalnosti zbog naše Sisačke biskupije čiju smo uspostavu proslavili 06. veljače.

Jučer je bila proslava uspostave Bjelovarsko-križevačke biskupije, pa smo se sjetili kako je to bilo prije nešto više od mjeseca dana i u Sisku. U taj su se događaj ugradili mnogi od vas i zato i ovom prilikom želim Bogu zahvaliti i svakome od vas i molimo za svakoga da nas sve Gospodin osnaži da budemo uvijek spremni mijenjati svoje srce Božjom milošću, da budemo spremni biti i drugima na pomoć, pomagati, pokazivati put dobrote koji je moguće zajedno izgrađivati, te da bude više svjetla, više topline i više ljubavi u ovom svijetu, rekao je sisački biskup.

 

Pri kraju misnog slavlja biskup Vlado je svima obznanio kako je na svetkovinu Svetog Josipa osnovao Caritas Sisačke biskupije s namjerom da tako još više pomaže onima najpotrebnijima u biskupiji.

Nakon zahvalnog misnog slavlja u zgradi Velikog Kaptola bila je upriličena podjela zahvalnica organizatorima i donatorima.

AS

Foto: Miroslav Kiš – Mimi

Pin It on Pinterest