18. velj 2021.

Hrvatski Caritas nastavlja s dodjelom stambenih modula. Jedan od više od stotinu koliko ih je do sada postavljeno dobila je obitelji Perak nastanjeni u Nuštarskoj ulici u Glini.  Članovi Caritasova tima za dodjelu stambenih modula Ana Radić i Matija Matija Skupnjak dostavili su ga ovih dana ovoj obitelji u potrebi.

Riječ je o velikoj obitelji koju čine Snježana i Veselko Perak, kćeri Manuela i Monika, baka Anđa, deda Pejo i teta Ivka. Budući da dom ove obitelji nije siguran za stanovanje, ovaj modul im je poput blagoslova.

Obitelj nije krila svoje oduševljenje profesionalizmom tima, jednako kao i brzinom realizacije same dodjele modula.

Kako bi u modulu dočekali svjetliju i radosniju budućnost, obitelj je odmah pozvala domaćeg župnika vlč. Ivicu Mađera na blagoslov istog, a koliko je obitelj zahvalna Caritasu govori činjenica da su za sve njegove zaposlenike dala služiti misu na nakanu kako bi ih Bog čuvao u daljnjem životu i radu.

Ovaj projekt dodjele 200 stambenih modula stradalim obiteljima realiziran je posredstvom Caritasa Sisačke biskupije, a zahvaljujući projektu Hrvatskog Caritasa, Caritasa Internationalis, Malteškog reda i brojnih ljudi dobre volje.

Pin It on Pinterest