8. velj 2017.

Županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola „Vjeronaučna olimpijada“ održano je u srijedu 8. veljače u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku. Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko, dožupanica Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević, predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić i ravnateljica OŠ Ivana Kukuljevića Željka Birać.

Natjecanje je otvorio biskup Košić koji je, osvrnuvši se na temu olimpijade „Misijska djelatnost Crkve“, istaknuo kako su misije oduvijek u samom središtu života Crkve. „Ovo je iznimno važna tema i dobro je djecu već u školi pripremati da razmišljaju što to znači svjedočiti, naviještati svoju vjeru, biti vjernik u svakodnevnom životu, drugima moći prenijeti svoje iskustvo. Isus je poslao svoje apostole, apostoli svoje nasljednike i ta zadaća Crkve traje do dana današnjeg“, poručio je biskup te dodao da misionari uvijek nude svoje iskustvo, svoju vjeru i žele ju prenijeti drugima, ali ni u kojem slučaju ne prinuđuju. „Onaj koji želi i onaj koji se osjeti potaknut i privučen taj će se odazvati“.

Ove godine na olimpijadi se okupilo 120 učenika s područja Biskupije. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Đure Deželića iz Ivanić Grada, a treće mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Braća Ribar iz Siska. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice, drugo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine, a treće mjesto ekipa Srednje škole Glina.

Sisačka biskupija ove će godine biti domaćin i državnog natjecanja iz vjeronauka koje će se 5., 6. i 7. travnja održati u Topuskom.

 

Pin It on Pinterest