14. lip 2021.

Na svečan način u Vojniću je proslavljen župni blagdan i zaštitnik sv. Antun Padovanski. Proslavi je prethodila trodnevnica koju su predvodili: župnik fra Ivo Bošnjak, fra Marko Hrgota, župnik susjedne župe Gvozd i don Ivo Borić, policijski kapelan PU sisačko-moslavačke.

Svečanu misu, u nedjelju 13. lipnja, ispred župne crkve predvodio je i propovijedao fra Marko Hrgota uz domaćega župnika, a svečanost je započela procesijom kroz mjesto. Kip svetoga Ante pronijeli su pripadnici DVD-a Vojnić, a pridružili su se folkloraši HKUD-a sv. Ante, Herceg-Bosna, Tušilović, hodočasnici susjedne župe sv. Petra i Pavla iz Gvozda te biciklisti iz Zagreba, članovi Biciklističkoga kluba Rama – Zagreb, biciklisti iz Karlovca i predstavnici policije.

Po završetku misnoga slavlja djeca, članovi pjevačkoga župnog zbora, upriličila su mali duhovni program te izveli nekoliko duhovnih pjesama. Nakon njih nastupio je s kratkim programom HKUD sv. Ante Herceg-Bosna, Tušilović. Potom je upriličena okrjepa i bratsko župno druženje.

Pin It on Pinterest