15. tra 2014.

Tradicionalni uskrsni susret i ručak sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa održan je u utorak 15. travnja u prostorima pučke kuhinje Caritasa Sisačke biskupije. U biskupovoj pratnji bili su predsjednik Caritasa Biskupije mos. Franjo Ćuk, podpredsjednik Caritasa vlč. Božo Pinjuh i kancelar mons. Marko Cvitkušić, a nazočili su i predstavnici svjetovne vlasti, zamjenici županice Sisačko-moslavačke županije g. Zdenko Vahovec i g. Ivan Nekvapil, zamjenik gradonačelnice Grada Siska g. Vlado Andučić i predsjednik Gradskog vijeća g. Ivan Đumbir. Na početku, sve okupljene pozdravila je i zahvalila na dolasku ravnateljica Caritasa gđa Kristina Radić.

Čestitajući okupljenim korisnicima, ali i djelatnicima Caritasa najveći kršćanski blagdan Uskrs biskup je poručio: “Ovo je vrijeme kada mi kršćani razmišljamo o tome da moramo nositi svoj križ i da moramo s Isusom, koji je bio mučen, raspet i umro za nas, biti strpljivi u svojim teškoćama. Mi kršćani se nikada ne predajemo, vjerujemo da je nemoguće moguće, kao što je Isus pobijedio smrt, a što nama otvara nadu da mi s njim pobjeđujemo. U tom duhu i u toj radosti Uskrsa želim svima plodonosne i lijepe uskrsne blagdane, da vas sve ispuni unutarnji mir i zadovoljstvo”. Na kraju, biskup je i zahvalio svima koji su zajedničkim snagama proteklih dana brinuli i brinu o svim stradalima u poplavama.

Ručku je prisustvovalo 120 korisnika pučke kuhinje, koji se svakodnevno hrane u njoj i kojima ona pruža često jedini topli obrok u danu, a Caritas je proteklog tjedna podijelio i 400 uskrsnih paketa hrane i higijenskih potrepština za 1500 korisnika s područja cijele Biskupije.

Pin It on Pinterest