29. lis 2019.

U nedjelju, 27. listopada, stotinu župljana iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici predvođeni svojim župnikom Vedranom Pejakom ‒ Pašićem posjetili su svojeg dosadašnjeg župnika koji je sada u Župi sv. Alojzija Gonzage u Popovači. Dr. Ivan Petrović je nakon tri godine službe u Bučici dobio premještaj u Popovaču. I sada, nakon nekoliko mjeseci otkako je na novoj službi, odlučili su ga posjetiti.

Župljani iz Bučice sudjelovali su na svetoj misi u 11 sati koju je predvodio njihov župnik iz Bučice. Djeca iz bučičke župe su ministrirala i čitala, a na kraju svete mise darovala dosadašnjem župniku košaru plodova iz Bučice.

Nakon svete mise zadržali su se u razgovoru i pozdravljanju. Za drage goste je upriličen domjenak u pastoralnom centru koji su organizirali domaćini iz Popovače. Podijelili su se dojmovi, razgovaralo se o raznim prilikama i neprilikama „bučičke fare“.

Župnik Ivan nije krio veselje, ali i iznenađenost što ga je od 420 župljana Bučice posjetila čak četvrtina župe.

Susret je završio u vinariji, na vrhovima popovačkog dijela moslavačkog gorja, s kojeg su župljani Bučice imali pogled prema Sisku i Osekovu. Također su osim u ugodnom pogledu koji sam Bog daruje, uživali u degustaciji moslavačkih vina.

(Radio banovina)

Pin It on Pinterest