4. pro 2018.

U ponedjeljak 3. prosinca o.g. svečanom sv. misom u 18,00 sati, a koju je predslavio vlč. Ivan Faletar s  više svećenika, a služio trajni đakonom Vjekoslavom Uvalićem u obnovljenoj župnoj crkvi,  proslavljen je zaštitnik  župe Viduševac – sv. Franjo Ksaverski. Okupio se  lijepi broj vjernika, a pridružio im se i gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević.

U nadahnutoj propovijedi, vlč. Faletar je snažno tumačio Riječ Božju, a posebno izniman put i misionarsko poslanje zaštitnika viduševačke župe sv. Franje Ksaverskog od kojeg imamo mnogo toga naučiti. Svi su pozvani svjedočiti svoju katoličku vjeru u kojoj su kršteni i to u svakodnevnom životu kako bi bili „sol zemlje i svjetlo svijeta“. Uz orgulje koje je svirala časna sestra Mirjana Turković,  misno su slavlje pjesmom uveličale Vidušljanke kojima su se zdušno pridružili i svi vjernici. Kao što to u Viduševcu uvijek biva,  završilo  se pjesmom „Kraljice anđelska“.

Kako se ovaj svetac u gotovo tri stoljeća staroj župi slavi u kasnu jesen kad su dani kratki i hladni, a i vrijeme je Došašća, raskošnih se proštenja Vidušljani i ne sjećaju. Ipak, na radost svih i ove je godine to bilo radosno i svečano zahvaljujući domaćem župniku Marijanu Štinglu. Njegovom se pozivu svake godine odazovu  prijatelji i kolege svećenici, đakoni i bogoslovi, ali i vjernici viduševačke i okolnih župa, pa se blagdan sv. Franje Ksaverskog lijepo proslavi. Nakon sv. mise bila je prigoda da se svi malo okrijepe i podruže na za sve priređenom domjenku u novouređenom pastoralnom centru.

 

Katica Gašljević Tomić

 

Pin It on Pinterest