7. pro 2022.

U Dječjem vrtiću svete Marije Magdalene u Selima su na blagdan sv. Nikole u utorak 6. prosinca 2022. godine vladali posebna radost i veselje. Djeca su se prethodnih dana pripremala kroz raznovrsne aktivnosti u vrtiću i s uzbuđenjem iščekivala dragog gosta sv. Nikolu. Zajedno sa svojim roditeljima izrađivala su adventske vjenčiće u vrtiću, palili adventske svijeće, slušali priče o sv. Nikoli, pjevali pjesme i  recitacije, izrađivali su i ukrašavali razne ukrase a sve u nadi da će ih sv. Nikola posjetiti i nagraditi poklonima.

Pjesmom „Nebesa se otvore i anđeli prozbore hej veselo tralalala ide sveti Nikola..„ stigao je 6. prosinca sv. Nikola baš na vrata vrtića u pratnji svoga anđela. Vrtićem je odjekivala dobrodošlica koju su djeca uputila svome dragom svecu i nebeskom prijatelju.

Sveti Nikola zahvalio je djeci na toploj dobrodošlici. Rekao je da je došao u Dječji vrtić u Selima jer je čuo prekrasnu pjesmu djece. Divio se njihovoj marljivosti i darovitosti te se razdragano svemu veselio.

Kad je otvorio svoju „Zlatnu knjigu“, čitao je iz nje sve lijepo i dobro što su djeca činila, potaknuo ih na prijateljstvo s Isusom i međusobno. Svako dijete prozvao je imenom i prezimenom te mu uručio lijepi dar. Dječjoj radosti nije bilo kraja, djeca su pričala i zahvaljivala sv. Nikoli što ih je i kod kuće iznenadio divnim poklonima, baš onima koje su poželjeli.

Sv. Nikola rekao je djeci da će moliti za njih i da mu se uvijek mogu obratiti za pomoć, da svakoga dana otkrivaju koliko je lijepo živjeti u svjetlu Božjemu i kako smo važni i dragocjeni Bogu i jedni drugima. Pohvalio je roditelje i odgojiteljice te istaknuo koliko je dragocjeno i veliko njihovo služenje i ljubav koju iskazuju djeci. Zamolio je sve okupljene da budu svakoga dana dobri. Poručio je da će i sljedeće godine doći. Po uzoru na sv. Nikolu djeca su rekla da i ona žele imati dobro srce za potrebne i svima pomagati.

Pin It on Pinterest