18. tra 2016.

U nedjelju 10. travnja zajednica Vjera i svjetlo Betanija iz Siska održala je svoj redoviti mjesečni susret u župi Žažina, što je ujedno bio i prvi susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Sisačko-pešćeničkog dekanata. Na župnoj misi u 11 sati mladi s invaliditetom iz župa Lekenik i Martinska Ves čitali su čitanja i pjevali psalam, a na kraju mise o zajednici Vjera i svjetlo te o smjernicama djelovanja u skrbi za osobe s invalidtetom u Sisačkoj biskupiji progovorila je povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom prof. defektolog Željkica Šemper. Također je zahvalila župniku Mladenu Vidaku na pozivu i lijepom prijemu, kao i dekanu vlč. Mati Sukaliću i ostalim svećenicima dekanata. Vlč. Mladen Vidak nakon mise priredio je i okrepu u župnoj kući gdje se osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima pridružio i dekan vlč. Sukalić. Pozdravio je nazočne i pozvao ih i u druge župe dekanata kako bismo se međusobno upoznavali i obogaćivali. 
Potom su svi bili pozvani u Letovanić gdje je jedna od mama, gospođa Snježana Kušan, u suradnji s mjesnim udrugama, priredila ručak i zabavne igre. Sudionici su također obišli Etno zbirku Škofač, gdje im je umjetnik Božidar Škofač pokazao i svoju galeriju.
Zajedništvo u Kristu koje smo doživjeli ove sunčane nedjelje svima će biti snaga u budućim danima, ali i poticaj da i dalje činimo lijepe stvari jedni drugima.

 

 

 


Pin It on Pinterest