17. lip 2024.

Župa Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom bila je domaćin susreta zajednica Vjera i svjetlo i Kursiljo u nedjelju, 16. lipnja 2024.

Zajednica Vjera i svjetlo duhovni međunarodni pokret koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje. Rođen je iz želje da pomogne osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima, pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi. Na svetoj misi sudjelovali su članovi zajednice Vjera i svjetlo – Betanija“ iz Siska. Na kraju svete mise gđa Željka Šemper, Povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom Sisačke biskupije u zajedništvu s članovima zajednice predstavila je rad Zajednice te najavila buduće projekte pozvavši župljane da postanu dionici mozaika radosti u životu najmanjih.

Istoga dana u župi se održavala formacija animatora zajednice Kursiljo, koji će ovoga ljeta služiti na srednjoškolskim terminima na otoku Krapnju. Nakon svete mise uslijedio je ručak i popodnevno druženje obje zajednice u zajedništvu sa župljanima župe Kravarskom gdje su se pridružili i kancelar Sisačke biskupije preč. Janko Lulić, te duhovnik zajednice Vjera i svjetlo vlč. Ivica Šimunović.

Pin It on Pinterest