10. ožu 2016.

U srijedu, 9., ožujka 2016., župa bl Alojzija Stepinca u Budaševu  i Sisačka biskupija, bila je  domaćin duhovno športskog susreta između selekcija KSTL Sisačke biskupije i selekcije KSTL Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebački stolno tenisači u Sisak su stigli pojačani i predsjednikom HSTS g Zlatkom Pospišem koji je na poseban način dao podršku djelovanju KSTL Sisačke biskupije

Riječi pozdrava i dobrodošlice gostima iz Zagreba uputio je Sisački biskup, mons dr Vlado Košič koji je otvorio ovaj duhovno športski susret kako molitvom tako i stolno teniskim mećem sa predsjednikom HSTS g Zlatkom Pospišom. Nakon toga športaši su krenuli natjecateljskim programom i kojoj je Zagrebačka nadbiskupija slavila tijesnim rezultatom 4:2.

Nakon športskog dijela programa članovi KSTL Zg nadbiskupije i Si biskupije predvodili su molitve križnoga puta a nakon toga je slijedila sv Misa koju je predvodio vlč Krešo Bulić uz asistenciju tđ Marijana Spehnjaka, povjerenika za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije.

U prigodnoj homiliji vlč Krešo se osvrnuo na potrebu športskog načina života, te potrebu razvijanja krijeposti koje su u športskom djelovanju prisutne te ih implementirati u duhovnu životnu svakodnevicu.

Nakon športskog susreta i duhovne okrijepe športaši su se zadržali u zajedničkom druženju.

 

 

Pin It on Pinterest