22. stu 2018.

U srijedu, 21. studenoga Povjerensvo za pastoral mladih Sisačke biskupije okupilo je deset mladih svećenika koji će u zajedništvu sa imenovanim župnim voditeljima mladih biti dekanatski koordinatori u ovoj pastoralnoj Godini mladih koju je za Sisačku biskupiju proglasio biskup Vlado Košić.

Svećenici koordinatori po dekanatima su: u Sisačko-katedralnom dekanatu vlč. Ivan Grbešić koji je ujedno i povjerenik za Pastoral mladih, u Sisačko-pešćeničkom dekanatu vlč. Ivica Šimunović, župnik u Martinskoj Vesi; u Petrinjskom dekanatu vlč. Hrvoje Zovko, župni vikar u petrinjskoj župi Sv. Lovre; u Glinskom dekanatu vlč. Marijan Štingl, župnik u Gornjem Viduševcu; u Dubičko-kostanjičkom dekanatu vlč. Ivan Faletar, župnik u Sunji; u Pokupsko-Vukomeričkom dekanatu, vlč.Danko Bizjak, župnik u Lasinji; u Ivanićgradskom dekanatu fra Franjo Vuk, župni vikar u Kloštar Ivaniću i u  Kutinskom dekanatu p. Artur Makara, župni vikar u Kutini.

Susretu su nazočili i svoja iskustva podijelili vlč. Siniša Blatarić, župni upravitelj iz Kravarskog i fra Leopold Palić, župni vikar iz Hrvatske Kostajnice. U susretu koji se odvijao u radosnom bratskom zajedništvu, uz podijeljena iskustva u radu s mladima, mladi svećenici su zajedno promišljali o mogućnostima animiranja mladih u Godini mladih kroz specifičnosti svakog dekanata. Susret je završio  zajedničkom molitvom časoslova.

Pin It on Pinterest