12. ožu 2012.

Sisački biskup Vlado Košić susreo se s krizmanicima Sisačko-katedralnog dekanata u nedjelju 11. ožujka u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku. Pod vodstvom prof. Nikoline Mesić, voditeljice Dramske skupine Katedralne župe,  predstavnici krizmanika pročitali su biskupu Košiću svoja pisma u kojima govore zašto žele ići na krizmu, a mladi Sisačko-katedralnog dekanata izveli su dramski prikaz života bl. Chiare Luce i tako upoznali krizmanike s tom blaženicom.

Obraćajući se krizmanicima biskup Košić istaknuo je kako je pred njima život, a taj život prije svega ovisi o Bogu i zato trebamo svoj život predati u njegove ruke. „Naš život ovisi o Bogu i zato trebamo zazivati dođi Duše Sveti i ispuni moje srce ljubavlju. Evo, ta ljubav Božja, Duh Božji, duh Isusa Krista, kada nas vodi, kada se njemu predamo onda ćemo i mi u životu doživjeti nešto lijepo. Biti ćete dar jedni drugima, biti sretan čovjek“, poručio je biskup.

Na kraju, biskup je pozvao krizmanike da se zajedno sa svojim obiteljima uključe u Susret mladih u Sisku, te da prime mlade u svoje domove.

Susret na kojem su uz krizmanike sudjelovali i svi svećenici Sisačko-katedralnog dekanata, završio je zajedničkim izvođenjem himne SHKM u Sisku „U svjetlosti hodimo“ dekanatskog zbora mladih i svih sudionika.

(SV)

Fotogalerija

 

Pin It on Pinterest