12. pro 2022.

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, vrtića i učeničkih domova s područja biskupije održan je u ponedjeljak 12. prosinca u Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu.

Na početku sve je pozdravila predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko istaknuvši veliku radost zbog ovog susreta koji već tri godine nije održan zbog korone i potresa.

Okupljene je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Sisačko-moslavačke županije Robertina Štajdohar koja je ustvrdila da iako je ovaj kraj stalno u stradanju i nevoljama to njegovim stanovnicima daje neobičnu snagu, a o čemu svjedoče i učenici sa svojim izvrsnim rezultatima na raznim natjecanjima.

U ime ravnatelja osnovnih škola blagoslovljen Božić i novu godinu zaželjela je voditeljica aktiva ravnatelja i ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića iz Kutine Snježana Coha. Ona je zahvalila biskupu i predstojnici Katehetskog ureda na izvrsnoj suradnji te brizi o odgoju i obrazovanju najmlađih.

U ime ravnatelja srednjih škola biskupa sve okupljene pozdravio je ravnatelj SŠ Petrinja Milan Orlić poručivši kako je danas, više nego ikada do sada potrebna međusobna potpora i pomoć te sinergija svih čimbenika u društvu kako bi se mlade dovelo na pravi put i omogućilo im se dostojno obrazovanje.

Na kraju okupljene je pozdravio i biskup Košić zahvalivši na čestitkama i dobrim željama, ali i na srdačnim susretima u brojnim školama koje redovito posjećuje tijekom svojih pastoralnih pohoda. Biskup je izrazio svoju nadu da će se ovakvi i slični događaji nastaviti organizirati kao i prije potresa i korone jer je ljudska potreba susretati se, izmjenjivati iskustva i razgovarati. Na kraju zaželio je svima uspjeha i Božjeg Blagoslova u životu, da usprkos mnogim nevoljama sačuvaju optimizam te se ne boje i da budu hrabri u svemu što život stavi pred njih.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici OŠ Mate Lovraka iz Petrinje pod vodstvom učiteljice Pine Žilić, a kratko predavanje na temu „Odgoj za vrednote“  održala je i psihoterapeutkinja Maja Jakšić.

Pin It on Pinterest