7. ožu 2016.

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s krizmanicima Sisačko-pešćeničkog i Dubičko-kostajničkog dekanata održan je u nedjelju 6. ožujka u bazilici Sv. Kvirina u Sisku.

Uz biskupa s više od tri stotine krizmanika susreli su se i sudjelitelji krizme u ovom dekanatu: kancelar biskupije mons. Marko Cvitkušić, biskupijski ekonom i domaći župnik mons. Zdravko Novak, te povjerenik za pastoral mladih vlč. Mato Malekinušić i predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko.

Nakon molitve i pjesme na kraju susreta okupljenim krizmanicima su se obratili mons. Cvitkušić, mons. Novak i biskup Košić. Ohrabrivši krizmanike biskup im je ukazao na važnost ispravnog razloga primanja ovog sakramenta. „Uvijek mi možemo na dva načina sve primati pa i sakrament Krizme. Možete je primiti samo da se ‘riješite toga’, kad je već svi primaju tako će te je vi primit, možete na ići na krizmu jer roditelji vas šalju, dakle, možete ići linijom manjeg otpora. Ali to je krivi put. Pravi put da primate ovaj sveti sakrament je da se otvorite Duhu Svetomu – Duhu ljubavi. Da i vi onda postanete ljudi ljubavi Božje u kojima se nastanio Duh Sveti“, poručio je biskup krizmanicima.

Pin It on Pinterest