6. ožu 2016.

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s krizmanicima Sisačko-katedralnog i Pokupsko-vukomeričkog dekanata održan je u subotu 5. ožujka u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku.

Susret je okupio više od tri stotine krizmanika, predvođenih roditeljima, svećenicima i vjeroučiteljima. Susretu je nazočio i sudjeljitelj krizme u ovom dekanatu kancelar biskupije mons. Marko Cvitkušić te povjerenik za pastoral mladih vlč. Mato Malekinušić.

Ovaj duhovni susret bio je prožet molitvom, pjesmom i razmišljanjem, a na kraju krizmanicima su se obratili mons. Cvitkušić i biskup Košić govoreći im o važnosti da se u Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetome nađe snaga za život. „U svom će te životu otvarati mnoga vrata, a važno je pronaći ona koja vode u našu životnu sreću. Za nas kršćane je upravo Bog taj, čiji dom označava njegovu ljubav i milosrđe, a naći put k njemu znači put k sreći. Duh Sveti je najveći dar koga kršćanin ima da boravi u njegovu srcu. Mi trebamo biti hram Duha Svetoga tako da svatko tko dođe k nama kao da je ušao u crkvu i otvorio vrata milosrđa, te da tako po nama nađe svoju sreću. Velika je to i važna zadaća koju vi preuzimate po ovoj Svetoj potvrdi“, poručio je biskup krizmanicima te na kraju istaknuo važnost Euharistije.

Susret je animirao Zbor mladih katedralne župe.

 

 

 

 


 

Pin It on Pinterest