10. velj 2012.

U župnoj crkvi u Kutinskoj Slatini u petak 10. veljače proslavljen je blagdan bl. Alojzija Stepinca zaštitnika župe. Veliki broj vjernika i građana prisustvovao je svečanoj misi koju je uz koncelebraciju svećenika kutinskog dekanata predvodio mons. Vlado Košić,  sisački biskup. On je na početku slavlja župljanima čestitao blagdan i dan župe. „Zaštitnik ove mlade župe naš je veliki uzor, veliki mučenik i svetac bl. Alojzije Stepinac. On nas vodi Isusu, on svojim mučeništvom, svojom žrtvom za Krista i crkvu svima nama pokazuje put.“

Biskup Košić istaknuo je kako je ova godina godina mladih u Sisačkoj biskupiji jer će u svibnju u Sisku biti održan veliki Susret hrvatske katoličke mladeži. Zato je podsjetio na poruke mladima bl. Alojzija Stepinca. „Mladi su važan dio crkve i naroda. Oni su nada i uzdanica i neka budu kao što su bili naši stari.“ Govorio je blaženik. Biskup Košić je upozorio kako se crkvi osporava pravo da odgaja mladež u katoličkom i kršćanskom duhu. Zato je podsjetio kako je blaženi Stepinac kako roditelji imaju dužnost i  pravo djecu odgajati prema vjerskim načelima da poštuju svoje bližnje i vole svoj narod.

„Narod nije ništa drugo nego velika obitelj, veliko krvno srodstvo. Koliko god ljubite više svoju braću i sestru negoli druge ljude, tako i narod svoj negoli drugi, a da pri tom nijednog naroda ne mrzite i prezirete. I tko razuman može zamjeriti to?“ Mladima danas treba karaktera i crkvi treba izgrađena mladeži i od najmanjih nogu crkva se treba posvetiti odgoju mladeži, zaključio je biskup Košić.

(Kutina.hr)

 

Pin It on Pinterest