8. kol 2015.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 8. kolovoza u samostanskoj kapeli Karmela Sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću, sprovodnu misu, te na groblju sprovod karmelićanke pokojne s. Jacinte (Jake) od Fatimske Gospe Ivančić. Sestra Jacinta rođena je u Grabovici kod Tomislavgrada 1939. godine u pobožnoj obitelji. Imala je još dvije sestre, od kojih je jedna s. Gabrijela, također karmelićanka, te četiri brata. Godine 1961. ušla je u Karmel u Brezovici, poslije je bila u Istri u Novigradu, te od 1977. godine u Kloštar Ivaniću. Umrla je na blagdan Preobraženja Gospodnjeg.

U koncelebraciji bili su o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, fra Drago Brgles, domaći župnik i vlč. Ivica Šimunović, župni vikar iz Ivanić-Grada.

U homiliji biskup je govorio o vječnom životu i o vrijednosti redovničkog poziva u Crkvi, a osobito karmelićanskog. Na kraju mise o. provincijal Rimac je kratko predočio život pokojne sestre Jacinte.

Nakon mise biskup je na mjesnom groblju predvodio sprovodne obrede gdje je tijelo pok. s. Jacinte položeno u sestarsku grobnicu u nazočnosti sestara karmelićanki, svećenika i brojne rodbine pokojnice.

 

 

Pin It on Pinterest