26. sij 2012.

Sjednica Organizacijskog odbora SHKM Sisak 2012. održana je petak 27. siječnja u Velikoj dvorani Katedralne župe u Sisku, pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića

Tom prigodom sedamnaest voditelja pododbora izvijestili su nazočne o dosad učinjenim pripremnim radnjama za Susret u Sisku. Razmotreno je i niz tehničkih detalja za pripremu animatora i volontera, mjesta središnjeg misnog slavlja, smještaja autobusa, prometa i sigurnosnih uvjeta. Posebno je usuglašen raspored događanja za ova dva dana i predprogram koji će se održati na mjestu središnjeg misnog slavlja.

Povjerenik za mlade Sisačke biskupije i predsjednik Organizacijskog odbora vlč. Branko Koretić izvijestio je nazočne o dogovorima na razini Odbora za mlade HBK. Dogovoreno je da pojedinačne prijave nisu moguće i da će sve prijave ići preko župnih ureda i Ureda za pastoral mladih pojedinih biskupija, a prijave mladih iz Hrvatskih katoličkih misija i svijeta na ovom susretu, neće ići preko Ureda za mlade HBK, nego će se oni izravno prijavljivat u Ured za pastoral mladih Sisačke biskupije.

Voditeljica pododbora za kulturu, Spomenka Jurić, izvijestila je o ostvarenoj iznimno dobroj suradnji s Turističkim zajednicama na području Biskupije i bogatoj turističkoj i kulturnoj ponudi koja će biti ponuđena mladima za vrijeme susreta. Svi muzeji, galerije i druge kulturne ustanove svoj će program te dane prilagoditi mladima i susretu. U izradi su i letci koji će sadržavati informacije o svakoj župi domaćinu i kompletnu kulturnu i duhovnu ponudu za mlade.

Voditelj pododbora za prijave Stjepan Vego govorio je o tijeku započetih prijava obitelji i skorom početku prijava mladih po biskupijama. Posebno je istaknuo dobar odaziv obitelji, u pojedinim župama biskupije, koje su već do sada po obiteljima smjestile više mladih nego što imaju župljana.

Sustav prijava za mlade preuzet je od Susreta u Zadru i Zagrebu, a obrazac za prijavu moći će se preuzet s mrežnih stranica Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije od 1. veljače.

 

(SV)

Pin It on Pinterest