30. stu 2015.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u ponedjeljak 30. studenoga, prvu misu zornicu u novosagrađenom Pastoralnom centru župe Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji. Tom prigodom biskup je i blagoslovio dvoranu koja će od sada služiti kao bogoslužni prostor vjernicima ove župe.

U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Josip Karas, a služio je đakon Vjekoslav Uvalić. Uz brojne vjernike koji su ispunili dvoranu slavlju je nazočio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

U homiliji biskup je čestitao župniku i okupljenim vjernicima na ovom danu, te je zahvalio svima koji su uložili svoj trud da se ovaj prostor tako lijepo uredi. Biskup je istaknuo i kako danas osim početka došašća, Crkva slavi i blagdan sv. Andrije, prvo pozvanog apostola. „Čuli smo u pročitanoj Božjoj Riječi kako je Gospodin pozvao njega i njegova brata Šimuna gdje su bacali mreže uz Galilejsko jezero. Njih dvojica i još druga dva brata Jakova i Ivana Isus je pozvao kao svoje prve učenike. Sveti Andrija nakon što je pozvan, otišao je do svoga brata rekavši mu ‘našli smo Mesiju’ i baš je po tome i poznat. On je bio taj koji je druge pozivao i dovodio Gospodinu. Molimo da po zagovoru sv. Andrije i mi budemo takvi Kristovi učenici koji ne samo da slijedimo Gospodina, nego da svoje bližnje dovodimo do njega. Hvala vam svima na vašem dolasku i molitvi  i neka vam sv. Andrija pomogne da u ovo vrijeme došašća budemo vjerni Gospodinu koji dolazi, da u ovom vremenu koje smo započeli u ovoj novoj crkvi budemo i često prisutni na svetim otajstvima, osobito euharistiji, također da se u ovom vremenu došašća pripremimo za veliki blagdan Isusova rođenja tako da svoje srce očistimo od svakog zla čineći djela ljubavi”.

Na kraju biskupu Košiću je na dolasku zahvalio vlč. Karas istaknuvši kako veliki broj okupljenih vjernika doista opravdava biskupovu odluku o osnivanju nove župe i gradnji crkve na petrinjskoj Slatini.


Pin It on Pinterest