Okvirni program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Sisku


SUBOTA 5. svibnja 2012.


Program dobrodošlice od 9 do 13  sati

od ranojutarnjih sati autobuse će dočekivati volonteri i prometna policija te ih usmjeravati na prethodno određena parkirališta,(preporučamo da autobusi u Sisak dođu najkasnije do 11 sati).

Nakon smještaja autobusa volonteri će usmjeravati mlade prema centru grada.

Mladima i svim hodočasnicima bit će ponuđen bogat kulturni sadržaj u kojem će oni moći upoznati grad Sisak i Sisačku biskupiju. Bit će otvoreni svi muzeji, galerije i crkve.

 

Procesija 13 – 14 sati

U 13 sati započinje okupljanje ispred katedrale Uzvišenja Svetog Križa formiranje procesije. Procesija kreće u 14 sati ulicama grada do mjesta središnjeg misnog slavlja ispred crkve Sv. Kvirina.

 

Pretprogram 15 – 18 sati

Prigodan glazbeno-scenski i duhovni program, u slavljeničkom i molitvenom ozračju započinje u 15 sati, ispred crkve Sv. Kvirina. Program će animirati Biskupijski zbor mladih i mladi s područja Biskupije.

 

Svečano misno slavlje počinje u 18 sati, predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu sa svim hrvatskim biskupima i svećenicima. Propovijeda predsjednik Odbora HBK za mlade mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

 

Nakon misnog slavlja mladi će se uputiti prema svojim autobusima ispred kojih će ih čekati njihovi animatori koji će ih povesti u župe gdje će biti smješteni. Ime i prezime te broj telefona vašeg animatora domaćina dostavit ćemo Vam tjedan dana prije susreta.

 

 

Nedjelja 6. svibnja


Doručak u obiteljima

 

Druženje s obiteljima i mladima po župama

 

Sudjelovanje na župnoj misi

 

Program predstavljanja gostiju i domačina

 

Zajednički ručak

 

Hodočasnicima će biti ponuđen i prigodan program sa znamenitostima koje mogu posjetiti, tijekom Susreta u Sisku i prilikom dolaska na Susret i odlaska s njega na području cijele Sisačke biskupije.

Više informacija potražite na stranicama Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije www.mladisb.hr

Pin It on Pinterest