2. lis 2017.

U nedjelju, 1. listopada 2017.,  u Kloštru Ivaniću je bilo mnogo razloga za slavlje. Naša Družba postala je bogatija za tri novozavjetovane sestre, dvije sestre s. Blaženka Marinčić i s. Evelina Tomas proslavile su 60. obljetnicu polaganja zavjeta, obilježile smo 60. godina novicijata u Kloštru Ivaniću, a sestre karmelićanke proslavile su blagdan svete Male Terezije. Nakon godine novicijata provedenog u Kloštru Ivaniću s. Anamarija Ćuro, s. Andreja Lukenda i          s. Vesna Bošnjak su položile svoje prve privremene zavjete u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i obećale na godinu dana živjeti u čistoći, siromaštvu i poslušnosti. Zavjete su pred nazočnim sestrama položile u ruke provincijske predstojnice s. Kate Karadže, a euharistijsko slavlje je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić u koncelebraciji svećenika.

Biskup je u homiliji protumačio simboliku zavjeta. Rekao je kako zavjet čistoće podrazumijeva vezanje srca samo uz Božje, pripadnost Njemu samome. Siromaštvo je objasnio kroz nenavezanost na zemaljska dobra, a kao primjer poslušnosti naveo je Djevicu Mariju. Istaknuo je kako smo mi ljudi života i novozavjetovanim sestrama poželio da to uvijek budu.

Biskupova homilija

Na kraju euharistijskog slavlja svima se obratila i s. Kata Karadža te s nama podijelila jednu lijepu misao. Premda su novozavjetovane sestre tek na početku redovničkog života, a druge dvije slavljenice ipak sa životnim iskustvom iza sebe, sve one imaju isto poslanje: ići stopama Kristovim, služeći Bogu i svim ljudima. Po završetku mise uputile smo se na zajednički ručak i nastavile druženje s rodbinom, prijateljima i brojnim sestrama.

Našim sestrama koje su danas dale redovničke zavjete čestitamo na odvažnosti i želimo prisutnost Duha Svetoga i Njegovo sveto djelovanje, slavljenicama 60 godina redovništva želimo ustrajno svakodnevno svjedočenje Božje ljubavi, a i sve sestre naše Družbe podsjećamo na ljepotu dara poziva i želimo život u izobilju Božje dobrote.

Blaženka Miličić, postulantica

Pin It on Pinterest