2. lis 2017.

U subotu 30. rujna 2017. god., vjeroučitelji Sisačke biskupije i Zagrebačke nadbiskupije hodočastili su u Nacionalno Svetište Sv. Josipa u Karlovcu. Susret je započeo pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio mr. sc. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Potom je uslijedilo euharistijsko slavlje koje su predslavili sisački biskup mons. Vlado Košić i pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. S obzirom da se taj dan slavio spomendan sv. Jeronima, biskup Šaško osvrnuo se u svojoj propovijedi na odgojnu dimenziju učiteljske službe i to prema savjetima sv. Jeronima, ne zaboravivši spomenuti ni jednog od najvećih uzora u odgoju – sv. Josipa. Po završetku sv. mise biskupi su uručili mandate do opoziva, tzv. trajne mandate, vjeroučiteljima koji su za to stekli uvjete. Za Sisačku biskupiju mandat do opoziva primile su vjeroučiteljice: s. Hijacinta Matanović, Ivana Mirčić Prosenik i Marta Kalfić.

Uz dvojicu biskupa, domaćeg župnika i rektora Svetišta mons. Antuna Sente te nekoliko svećenika, svečanosti su nazočile ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje gospođa Jadranka Žarković-Pečenković, viša savjetnica za vjeronauk pri AZOO-u gospođa Gordana Barudžija, s. Smilja Čirko, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije, s. Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije sa suradnicima i brojni drugi gosti. Nakon zajedničke obnove vjernosti vjeroučiteljskoj službi, vjeroučitelji su nastavili svoje druženje uz večeru u prostorima pastoralnog centra.

Pin It on Pinterest