25. tra 2015.

Prvi susret ministranata Sisačke biskupije održan je u subotu 25. travnja u Svetištu Majke naših stradanja u Gori pod geslom „Služite Gospodinu u veselju“. Susret je okupio oko 400 ministranata iz svih osam dekanata biskupije, a cjelodnevni program bio im je ispunjen brojnim duhovnim i sportskim sadržajima.

Središnji događaj bilo je svečano misno slavlje koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral duhovnih zvanja vlč. Ivanom Grbešićem, rektorom svetišta preč. Paškom Glasnovićem i brojnim svećenicima.

Na početku biskupa su pozdravili preč. Glasnović, te ministrant Dinko Knežić, poklonivši mu majicu s geslom i logom ovoga susreta.

U homiliji biskup je podsjetio na današnji blagdan sv. Marka evanđeliste i sutrašnju Nedjelju dobroga Pastira. „Sutra je dan velikoga i dobroga Pastira Isusa, a i mi njegovi učenici smo također mali pastiri. Mi biskupi smo nasljednici njegovih apostola, svećenici su prošireni krug apostola poput one sedamdeset dvojice koje je slao u svaki grad, ali i vi dragi ministranti i ministrantice ste u tim koncentričnim krugovima koji se šire od Isusa. Vi ste također na neki način uključeni u to poslanje biti pastir i jedni drugima trebate biti pastiri. Možda u vašem razredu i okuženju nisu svi u ministrantskoj zajednici i nisu vjernici i zato vi njima trebate biti pastiri i dovesti ih k Isusu. U tom smislu molitva na Nedjelju dobroga Pastira, kada se čitava Crkva moli za zvanja svećenika, redovnica i redovnika, molitva je i za vas kako bi mogli svakodnevno poput sv. Marka voditi ljude s kojima se susrećete k Isusu. Naša je zadaća ići svima, te govoriti i svjedočiti životom o radosnoj vijesti“, poručio je biskup te još progovorio o teškim stradanjima svetišta u Gori i na kraju pozvao na služenje jednih drugima i molitvu Majci naših stradanja.

Nakon popričesne molitve okupljene je pozdravio povjerenik za pastoral duhovnih zvanja vlč. Ivan Grbešić. On je zahvalio svima koji su se ugradili u ovaj susret, a ministrantima poručio da se ne boje odazvati se na Kristov poziv u duhovno zvanje.

Nakon slavlja biskup, svećenici i ministranti uputili su se do novoizgrađene gorske crkve gdje su se pomolili Majci Božjoj Gorskoj.

Fotogalerija

 

 

 

 

Pin It on Pinterest