28. ruj 2014.

Dan Caritasove kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu svečano je proslavljen u subotu 27. rujna. Misno slavlje u župnoj crkvi Sv. Juraja i Sv. Jakova za sve štićenike, njihove roditelje i djelatnike predvodio je sisački biskup Vlado Košić. Tom prigodom biskup je i podijelio sakrament krštenja za 15, te sakrament potvrde za 39 štićenika kuće. U koncelebraciji bili su predsjednik Caritasa Sisačke biskupije mons. Franjo Ćuk, kanonik zagrebačkog i sisačkog kaptola mons. Ivo Hren i domaći župnik vlč. Stjepan Levanić.

Na početku okupljene je pozdravila ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije gđa Kristina Radić, posebno zahvalivši biskupu na dolasku, te kumovima što su se nesebično dali za ovaj važan događaj za štićenike. Među brojnim okupljenim uzvanicima koji su uveličali ovo slavlje nalazila se i ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, kao i bivša ravnateljica Caritasa gđa Jelena Brajša.

U homiliji, govoreći o zaštitniku kuće sv. Vinku Paulskom biskup je rekao kako je on u Crkvi poznat na isti način kao u današnje vrijeme bl. Majka Tereza koja je služila i brinula se za potrebite i bolesne. „Majka Tereza je učila djecu i mlade da što učinimo onima koji su u potrebi to činimo samome Isusu. To i mi zapamtimo kad vidimo ljude koji su u potrebi, ljude i djecu koji imaju svoje probleme i poteškoće. Ali moramo znati da smo i svi mi upravo takva bolesna potrebna slaba djeca, kao što su i ovi ljudi koji će primiti krštenje, pričest i krizmu. Sam nas je Isus učio da upravo takvima malenima pripada Kraljevstvo nebesko, te ako svi ne budemo svjesni da smo slabi i da nam je potrebna Božja pomoć i milost, mi nećemo moći ući u njega“, poručio je biskup.

U nastavku biskup je rekao kako Gospodin gleda i raduje se što su se danas svi okupili oko onih najmanjih, najpotrebnijih i slabih. „Oni možda ne mogu sami reći ono što u srcu osjećaju, ali to pokazuju svojim osmijehom, svojom dobrotom i ljubavlju. I to ne samo nama nego i Gospodinu kojemu žele pokloniti svoje povjerenje i svoju ljubav, biti njegovi učenici i punopravni članovi Crkve i zajednice Isusovih učenika. Čestitam dragi krštenici, krizmanici i pričesnici što ulazite u puno zajedništvo Crkve i tako je obogaćujete svojom velikom ljubavlju i velikim srcem. Hvala vam na tome, neka vas Bog čuva i neka vam ovim svetim sakramentima izlije u punini svoje milosti.

Nakon mise proslava je nastavljena u kući prigodnim glazbeno-scenskim programom kojim su štićenici goste upoznali sa svojim životom i radom.


Pin It on Pinterest