28. lis 2013.

Dana 22. listopada na Ključić Brdu, u kapelici Blaženog Ivana Pavla II, pape koja se nalazi u sklopu Oaza doma za starije i nemoćne osobe, obilježen je blagdan bl. Ivana Pavla II, pape. Svečanost je započela Sv. misom koju je predvodio župnik župe Kravarsko, vlč. Ivan Kljunić,  a prisustvovali su joj osim korisnika i djelatnika Ustanove, članova obitelji, mnogobrojni uzvanici i stanovnici Ključić Brda, kao i obližnjih naselja u sklopu župe Kravarsko, a pjevanje je animirao zbor Sindikata umirovljenika Turopoljska zvona iz Velike Gorice. Ove godine je na poseban način, proslavljen blagdan Bl. Ivana Pavla II. i to zadnji puta kao blaženika, jer ćemo na isti datum sljedeće godine proslaviti blagdan Svetog Ivana Pavla II.

Nakon svečane Sv. mise u dnevnom boravku Oaze održan je koncert gostiju vodstvo dirigentice Snježane Špehar i organizaciju Katice Modrušan. Repertoar je bio raznolik, od pjesama duhovnog sadržaja do domaćih turopoljskih i zagorskih popevki.

Članovima zbora kao znak zahvale podijeljeni su prigodni pokloni koje su korisnici Oaze izradili na radno-okupacijskim aktivnostima, a gospođa Marija Krištofić zahvalila im je na emocijama koje su nam prenijeli kroz pjesme.

(Eva Marković)

Pin It on Pinterest