17. kol 2016.

Velik broj vjernika i hodočasnika okupljao se tijekom dana u Svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću, prisustvovao svetim misama i ostalim pobožnostima.

Središnje svečano misno slavlje u 11 sati i procesiju s tronom Majke Božje ulicama Kloštra predvodio je mons. Lovro Cindori iz Zagreba. U homiliji je mons. Cindori istaknuo kako su sva marijanska svetišta diljem naše Domovine prepuna hodočasnika te je to dokaz da je Marija naša majka koja uistinu brine za svoju djecu.

Svetu misu u 18 sati predvodio je biskup Vlado Košić. Biskup je naglasio kako nam Bog po Mariji iskazuje ljubav, a dokaz tome je što imamo priliku slaviti Mariju kao Majku Milosrđa ovdje u Kloštru upravo u Godini milosrđa. Još je posebno istaknuo kako danas trebamo zahvaliti Bogu za žene i majke, moliti za njihovo dostojanstvo i da u Mariji pronađu uzor i snagu.

U svečanim procesijama tron Majke Božje nosile su članice KUD-ova Kloštar i Obreška, a pjevanju na svetoj misi župnom zboru su se pridružile članice vokalnog sastava „Ive“.

Proslavi svetkovine prethodila je trodnevna priprema koju je predvodio fra Gordan Propadalo.


Pin It on Pinterest