21. svi 2015.

Promocija Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“  i humanitarne utakmice između Reprezentacije „Vatrenih 1998.“ i Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, održana je u četvrtak, 21. svibnja na Gradskoj tržnici u Sisku. Na promociji je bio prisutan sisački biskup Vlado Košić, direktorica Gradske tržnice Sisak Adelina Ivković, predstojnica Katehetskog ureda Biskupije s. Smilja Čirko, povjerenik za pastoral mladih Biskupije vlč. Branko Koretić te stipendisti Zaklade.

Tom prigodom sisački biskup Vlado Košić predstavio je Biskupijsku zakladu „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ i podsjetio kako ona djeluje od 2010. godine kada je stipendirala 30 studenata, a danas broji čak 83 stipendista. Biskup je i pozvao sve građane da se odazovu na utakmicu u utorak 26. svibnja na Gradskom stadionu u Sisku, te na taj način pomognu školovanju potrebitih studenata.

Direktorica Gradske tržnice Sisak Andelina Ivković naglasila je kako Gradska tržnica Sisak djeluje kao jedan veliki humanitarac koji je do sada već surađivao s Caritasom Sisačke biskupije, a sada je postala i prijatelj Zaklade.

Okupljenima se obratila i stipendistica Antonija Radošević koja je pojasnila kako Zaklada nije samo financijska pomoć, već oslonac, uporište i pokazatelj da postoje ljudi koji su svjesni situacije u kojoj se nalaze potrebiti studenti tijekom svog školovanja.

 

 

 

Pin It on Pinterest