14. ruj 2011.

Priznanje Hrvatskoga sabora župnom Caritasu Kloštar Ivanića uručila je saborska zastupnica Marijana Petir na dan proslave 20. godina rada župnoga Caritasa Kloštar Ivanić u četvrtak 15. rujna 2011. godine u Kloštar Ivaniću.

“To je zahvala svih hrvatskih zastupnika za 20 godina rada župnoga Caritasa”, rekla je Petir. Na ovom velikom priznanju zahvalio je u ime franjevaca Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda koji djeluju u župi Kloštar Ivanić fra Tomislav Božiček, gvardijan i predstojnik župnoga Caritasa.

“Hrvatski sabor prepoznao je znakove djelotvorne ljubavi koju naš župni Caritas pruža radom i primjerom brojnih volontera”, rekao je fra Tomislav.

Svetu Misu Zahvalnicu u 18 sati u crkvi svete Marije u Kloštar Ivaniću predvodio je mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački u koncelebraciji s generalnim vikarom sisačke biskupije preč. Josipom Ćorićem, bjelovarski župnikom fra Josipom Vrbancem i gvardijanom franjevačkoga samostana Kloštar Ivanića fra Tomislavom Božičekom.

Poslije euharistijskog slavlja bio je prigodni program gdje je s. Leonarda Novak, dugogodišnja voditeljica Caritasa kratkim predavanjem sve prisutne prisjetila o 20 godina rada Caritasa. Zatim su mladi volonteri prikazali scenski prikaz „Duga“ te pokazali da još ima mladih volontera koji su spremni na Caritativno djelovanje konkretnim primjerom.

Biskup Košić je kao mali znak pažnje podijelio zahvalnice mnogim volonterima koji su prošli kroz župni Caritas Kloštar Ivanića.

Prigodom ove obljetnice gđa. Mira Vlahović, voditeljica župnoga Caritasa Kloštar Ivanića i moderatorica programa predstavila je prigodni Bilten i preklopnik koji je tiskan za 20 godina rada župnoga Caritasa Kloštar Ivanića.TB

Pin It on Pinterest