9. velj 2012.

Komisija “Iustitia et pax” Hrvatske biskupske konferencije održala je sjednicu pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića, predsjednika komisije, 8. veljače u zgradi HBK u Zagrebu.

Članovi su raspravljali o temama s kojima će se komisija baviti tijekom ove godine: socijalna pitanja s naglaskom na ostvarivanje prava na rad, jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, prirodna dobra i javna poduzeća u Republici Hrvatskoj, migracijska pitanja te žrtve ratnog zločina silovanja. Članovi su se osvrnuli na aktualno stanje u Crkvi i društvu.

Pozivajući se na izjavu Komisije HBK “Iustitia et pax” od 26. studenoga 2004. godine koja je bila objavljena u povodu rasprave o medicinski potpomognutoj oplodnji, Komisija je ponovno naglasila moralno načelo poštovanja svakog ljudskog bića od trenutka začeća i zaštiti njegova prava na život. Komisija poziva sve odgovorne u društvu, osobito one na vlasti, da briga za zajedničko dobro bitno uključuje i zaštitu prava na život svakog ljudskog bića od časa njegova začeća. (IKA)

Pin It on Pinterest