30. lis 2012.

Pastirsko pismo povodom Godine vjere sisačkog biskupa Vlade Košića „Vjerujem u jednoga Boga“  predstavili su u utorak 30. listopada predstavnicima medija biskup Vlado Košić i Stjepan Juranić.

Ovo je drugo pastirsko pismo biskupa Košića tiskano u obliku knjižice, na pedesetak stranica, u sedam cjelina, donosi biskupovo razmatranje članaka Nicejsko-carigradskog vjerovanja, te kao prilog biskupovu homiliju na proglašenju Godine vjere u Sisačkoj biskupiji 14. listopada o.g.

Predstavljajući pismo, biskup je pojasnio kako se ideja o pismu u obliku knjižice rodila tijekom snimanja emisija na Hrvatskom katoličkom radiju u kojima je razmatrao članke Nicejsko-carigradskog vjerovanja, a cilj joj je da u ovo milosno vrijeme potakne na uključenje vjernika u događaje i proslavu Godine vjere te molitvu i Apostolskog i Nicejsko-carigradskog vjerovanja.

Govoreći o tehničkim aspektima Juranić je rekao kako je pismo osmišljeno suvremeno jednostavno i grafički privlačno tako da svatko tko ga ugleda poželi uzeti u ruku i pročitati. Tiskano je u pet tisuća primjeraka i biti će distribuirano u župe Sisačke biskupije kroz slijedećih nekoliko dana. Govoreći o sadržaju Juranić je naglasio kako je vrijednost ovog pisma i poruke koju donosi svevremena i njegova vrijednost će se vidjeti i u godinama koje dolaze.

Na kraju, biskup se zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovoj izradi. Ispred izdavača Sisačke biskupije mons. Marku Cvitkušiću, urednicima Spomenki Jurić i Stjepanu Vegi, grafičkoj urednici Tanji Mosler te Stjepanu Juraniću i tiskari Tonimir koji su otisnuli knjižice.

Pastirsko pismo biskupa Košića dostupno je i vjernicima van Sisačke biskupije, te se u elektroničkom obliku za čitanje može pronaći i na mrežnim stranicama biskupije www.biskupija-sisak.hr

Pastirsko pismo u cijelosti

Pin It on Pinterest