11. lip 2020.

Predstavljanje knjige duhovne i domoljubne poezije autora Branka Tompića „Granice kretanja“ održano je u srijedu, 10. lipnja u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu su predstavili predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Sisku dr. sc. Tomislav Škrbić, urednik Siniša Matasović i autor. U glazbenom dijelu programa nastupio je Danko Tomanić, a predstavljanju je nazočio i sisački biskup Vlado Košić.

Na početku sve je pozdravio dr. Škrbić istaknuvši kako je ova Tompićeva zbirka pjesama okrenuta božanskom i svetom u vremenu kada se pokušava Boga i prave vrijednosti umanjiti te kako ova zbirka vraća te vrijednosti na mjesto gdje one zaslužuju biti.

Urednik Siniša Matasović rekao je kako je Tompićeva poezija produžena ruka autorova morala i karaktera i pokazuje tko je on zapravo. „Poezija Branka Tompića teško će koga ostaviti ravnodušnim. Ona govori o životu bez uljepšavanja, o ljudskoj prirodi kakva je u suštini, ogoljeno i bez zadrške. Autor je u potpunosti svjestan svijeta koji ga okružuje. Kroz svoje stihove ga gleda ravno u oči, pred njim ne skreće pogled. Prihvaća ga onako kako najbolje zna i umije. Bilo bi banalno ustvrdili kako je taj način ‘tek’ poezija. Ta naokolo jednostavna riječ u njegovu slučaju podrazumijeva toliko toga: toplinu, ljepotu, suosjećanje, svjetlo, Boga, čovjeka, osmijeh, iskrenost, nadu, vjeru, suze, pokoru, uvažavanje, nježnost patnju. Autor to u ovoj knjizi jasno objedinjuje“.

Na kraju sve okupljene je pozdravio i autor zahvalivši svima koji su omogućili da ova knjiga ugleda svjetlo dana.

Pin It on Pinterest