15. velj 2013.

Knjiga akademika Josipa Pečarića “Rasizam domaćih slugu” predstavljena je u četvrtak 14. veljače u dvorani bl. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. O knjizi su govorili sisački biskup Vlado Košić i autor. Ova treća u nizu knjiga iz Pečarićeve trilogije u sebi sadrži dvanaest pisama predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, u  kojima ga autor poziva da se zauzme za dodjelu Nobelove nagrade za mir hrvatskim generalima koji su od genocida spasili više od 160 tisuća muslimana Bošnjaka u UN-ovoj zaštićenoj zoni u Bihaću, te pisma Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda i blok tematskih tekstova o iščekivanju presude Hrvatima iz BiH.

Predstavljajući knjigu i autora, sisački biskup koji je ujedno i recenzent ove knjige, pojasnio je kako ova knjiga spada u ciklus tribina „Hrvatski martirologij“ jer prikazuje borbu akademika za istinu o Domovinskom ratu, generalima i o žrtvama agresije na RH. „Akademik Josip Pečarić jest najbolji predstavnik našega hrvatskoga naroda jer se nije umorio u borbi za istinu kada je to bilo protivno svim tendencijama s pravom javnosti u Hrvatskoj. Tim više je njegova posljednja knjiga ‘Rasizam domaćih slugu’ primjer njegove hrabrosti da se suprotstavi onima koji su prignuli šije i dopustili da ih nepravde lome, i što je još gore, i sami su se bili upregnuli u tu nepravednu rabotu. Koliko je Pečarićeva hrabrost bila velika svjedoči upravo činjenica da je uporno prešućivan u sredstvima priopćivanja i u hrvatskoj javnosti. Međutim, to na žalost govori još više o porobljenoj Hrvatskoj u kojoj smo se našli, a koju sam Bog oslobađa kad na usta Theodora Merona izriče istinu o našim generalima i o našem osloboditeljskom pravednom ratu u kojem je stvorena Lijepa Naša“, rekao je biskup Košić.

Biskupov govor u cijelosti

Akademik Pečarić ispričao je povijest nastajanja trilogije, te kako su ga na pisanje prije svega potakle brojne nepravde učinjene Hrvatskom narodu, a posebno one učinjene od domaće politike. Autor je istaknuo i da je „Rasizam domaćih slugu“ logični nastavak prethodne dvije knjige „Rasizam svjetskih moćnika“ i „Rasistički sud u Haagu“ u kojima želi upozoriti na dvostruke kriterije i rasizam u  Hrvatskoj ali i u sveopćoj međunarodnoj zajednici, posebno suda u Haagu.

U glazbenom dijelu programa nastupio je pjevač “Najboljih hrvatskih tamburaša” Stanko Šarić.

Pin It on Pinterest