5. pro 2014.

Predstavljanje zbirke pjesama „Nebo je granica“ autorice Maje Šiprak održano je u četvrtak 4. prosinca u sisačkom Velikom Kaptolu. U programu su uz autoricu sudjelovali i čitali stihove Natalija Bjelac Antić, Juga Jeličić, Diana Lončarić, Nikola Vidović, Branko Tompić, Aleksandar Marković, a u glazbenom dijelu sudjelovale su ženska klapa „Lađarice“ i Toni Butorac.

Govoreći o ovoj petoj autoričinoj zbirci, recenzentica Juga Jeličić je podsjetila kako je ova zbirka nastala kao izbor najboljih pjesama, nagrađivanih priznanjima na raznim natjecanjima, te kako njena tematika nosi raspon od duhovnih do domoljubnih i ljubavnih pjesma. „Iz Majinih stihova iščitavamo želju za mnogo boljim svijetom, punim iskrenosti, ljubavi i divnih emocija. Suptilno nas vodi iz emotivno neispunjenog života u život naših ponekad i prikrivenih ideja. U tom nastojanju kao i ljepoti izričaja leži snaga njezine poezije“, kazala je recenzentica Jeličić.

Na kraju, autorica je zahvalila svim okupljenima, a posebno biskupu Košiću što joj je omogućio da zbirku predstavi u prostoru Velikog Kaptola, a večer je završila kako je i započela pjesmom ženske klape „Lađarice“.

 

 


Pin It on Pinterest