2. kol 2016.

Preč. Alojzije Petranović proslavio je u subotu 30. srpnja u svom domu u Sisku pedeset i pet godina misništva. Tom prigodom svečano misno slavlje predvodio je mons. Lovro Cindori, a uz preč. Petranovića koncelebrirali su mons. Dragutin Komorčec i nećak slavljenika don. Bernard Pleše. Slavlju je nazočio i pukovnik Ivan Rukljić generacija slavljenika iz Nadbiskupijske klasične gimnazije.

U homiliji mons. Cindori progovorio je o životnom putu svećenika iz njihove generacije istaknuvši kroz koje su strahote komunizma prošli. Propovjednik je rekao i kako usprkos svemu nije postojala nikakva zemaljska sila koja bi ih mogla skrenuti s njihova puta svećeništva te je podsjetio kako je slavljenik Petranović tijekom komunizma sedamnaest puta privođen od strane tadašnje milicije.

Peč. Alojzije Petravnović rođen je 18. lipnja. 1934. godine u Gornjoj Jelenskoj. Srednju školu i bogoslovni fakultet polazio je u Zagrebu, gdje je 29. lipnja 1961. zaređen za svećenika. Mladu misu slavilo je 16. srpnja 1961. godine u Gornjoj Jelenskoj. Služio je u Gornjoj Stubici, u Gori kod Petrinje i Sv. Križu u Sisku. Neko je vrijeme upravljao župama Farkašić, Šišinec, Sv. Marija u Sisku, Sela, i Sv. Kvirin u Sisku. Začasnim kanonikom Stolnog Kaptola Sv. Križa imenovan je 26. ožujka 2012. godine.

 

 

Pin It on Pinterest