10. ruj 2014.

Broj: 441/2014.

Sisak, 10. rujna 2014.

 

Poštovani župnici, dragi svećenici, časne sestre i dragi vjernici!

Neka se u nedjelju, 14. rujna o. g. ovaj Poziv biskupa HBK pročita vjernicima te stavi u molitvu vjernika zaziv: Za Ukrajinu i Irak i sve zemlje na svijetu gdje se vode ratovi i događaju ljudska stradanja, da se svi odgovorni založe za mir i uspostave pravedne odnose u društvu, molimo Te!

 

S poštovanjem

+Vlado Košić, biskup

 

 

Poziv na molitvu za progonjene kršćane u Iraku i mir u Ukrajini

u nedjelju, 14. rujna 2014.

 

Imajući u vidu teško ratno stanje i traume koje smo i sami u nedavnoj povijesti proživjeli a sada se to događa u dvjema državama, u Iraku i u Ukrajini, u kojima su ratna žarišta pokazala svu opasnost i strahote stradanja nevinih ljudi, hrvatski biskupi su odlučili pozvati na molitvu za sve one koji pate zbog ratnih nemira i stradanja.

Biskupi stoga pozivaju svećenike, redovnice i redovnike, kao i sve vjernike laike i ljude dobre volje da u nedjelju, 14. rujna 2014., kad se slavi Uzvišenje svetog križa, uprave svoje žarke molitve za mir u Ukrajini i u Iraku.

Neka naše skromne molitve, po zaslugama muke i smrti Gospodina našega Isusa Krista i po neizmjernoj vrijednosti njegova križa, pomognu da zasja konačno progonjenim kršćanima u Iraku i diljem svijeta toliko žuđena sloboda. A uznemirenim stanovnicima Ukrajine neka se povrati stabilnost i mir.

 

Biskupi HBK

Zagreb, 6. rujna 2014.

Pin It on Pinterest