22. svi 2023.

Na 7. nedjelju Uskrsa, 21. svibnja, župa Sv. Petra i Pavla u Gvozdu ugostila je učenike i učitelje iz Steinerove škole u Leuvenu (Belgija). 

Zonnewijzer škola je umjetnička Steinerova škola puna boja, slike i zvuka. Tako je definiraju. Zapravo to je mala škola u kojoj djeca uče kreativno razmišljati zahvaljujući kvalitetnom obrazovanju. Oni su danas pod sv. misama u župi Sv. Petra i Pavla u Gvozdu uveličali svojim glasovima (njih 30-ak) misna slavlja u 9 i u 11 sati i poslije svetih misa su otpjevali nekoliko polifonijskih skladbi i time pokazali svoju ljubav prema glazbi kao i svoj volonterski rad prema malim i zaboravljenim mjestima, posebno prema ovom malom i zaboravljenom Gvozdu. 

Steinerova škola surađuje skoro 13 godina sa Suncokretom (centar za razvoj zajednice), a svojim radom i trudom pomogla je izgradnju samog volonterskog centra Suncokret. 

Temeljna načela svih Steinerovih škola su razvijanje religioznih osjećaja, bavljenje umjetnošću, te poticanje volonterskog rada. 

Zanimljivo je da se osnivač te škole Rudolf Steiner rodio u hrvatskom naselju Donji Kraljevec u Međimurju, u tadašnjoj Austrijsko-Ugarskoj monarhiji, a kršten je u susjednom selu Draškovcu u katoličkoj crkvi pa je na krštenju dobio ime Rudolf Josip Lovro Steiner.

Ovim spontanim susretom kroz pjevanje pokazalo se kako se uvijek može dati klica nade za budućnost koja dokazi i od samog Uskrslog Isusa Krista. Svakako je župna zajednica obogaćena ovim susretom i na taj način je dobila nove poticaje za svjedočenje Uskrslog Krista u svakodnevnici današnjeg teškog i surovog života.

Pin It on Pinterest