9. ožu 2021.

U organizaciji humanitarno-karitativne udruge franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“, Zagreb, u subotu 6. ožujka je otpremljena humanitarna pomoć za stradalo stanovništvo u potresu Petrinje, Siska, Gline i okolice u skladište Caritasa Sisačke biskupije.

Na ukrcaju i otpremi trinaest paleta vrijedne pomoći sadržaja mesnih konzervi gotovih jela, tjestenine, riže i drugih trajnih namirnica, velik doprinos dali su članovi i volonteri župe Sesvetska Sopnica Robert Vučković, Jure Barišić i Tomislav Vučković te vlasnici i djelatnici firme StjeMa-promet iz Zagreba, a obitelj Vučkovac, vlasnici firme Anamarija-company iz Sesveta preuzeli su sve troškove prijevoza pomoći.

Otpremljenu pomoć u pratnji župnih volontera u skladištu Caritasa Sisačke biskupije srdačno su dočekali i nazočili istovaru sisački biskup mons. Vlado Košić i koordinatorica rada Caritasa Sisačke biskupije s. Smilja Čirko te se s volonterima i vozačem rado i fotografirali.

„Ovaj put zahvaljujemo dobročiniteljima Kruha sv. Ante iz Njemačke na ovoj vrijednoj i namjenski pripremljenoj pomoći za stradalo stanovništvo Petrinje, Gline, Siska i drugih okolnih mjesta kojima će ova pomoć zasigurno dobro doći u vrijeme nešto smanjenog humanitarnog djelovanja. Zahvaljujemo i našim dobročiniteljima-sponzorima za besplatan pretovar, skladištenje i otpremu pomoći te neumornim i uvijek spremnim članovima i volonterima na njihovoj ugrađenoj pomoći kod dopreme i otpreme ove već pete po redu pošiljke za ova područja“, rekao je voditelj Kruha svetog Ante u Hrvatskoj fra Stipo Karajica.

Akcija pomoći u okviru „Kruha svetog Ante“ stradalima od potresa na ovom području se nastavlja i dalje ovotjednom najavom i odlaskom volontera na rad u skladište Caritasa Sisačke biskupije, obilaskom stradalih područja te sveobuhvatnim i zajedničkim prikupljanjem novčanih i materijalnih priloga sa Župnom zajednicom vjernika iz Sesvetske Sopnice i prijatelja, kojima će na završetku akcije njihovi franjevci svećenici i predstavnici Odbora odabrati dvije obitelji s ovog područja i pomoći im izgraditi njihove porušene kuće od posljedica razornog potresa.

Pin It on Pinterest