19. velj 2013.

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je u utorak 19. veljače u Dvorani bl. Ivana Pavla II. u Biskupijskom ordinarijatu, Velikom Kaptolu, i Osnovnoj školi 22. lipnja u Sisku. Natjecanje je započelo molitvom koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić, te riječima ohrabrenja učenicima, mentorima i ravnateljima predstojnice Katehetskog ureda s. Smilje Čirko. Otvorenju natjecanja nazočili su kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić i gradonačelnik Grada Siska Dinko Pintarić koji je i pozdravio okupljene, a otvorili su ga učenici OŠ Budaševo – Topolovac  – Gušće recitalom o talentima.

U natjecanje koje se sastoji od pojedinačnog pismenog testa, te grupnih zadataka Tombole i Milijunaka sudjelovalo je sedam ekipa osnovnih i četiri ekipe srednjih škola koje su svoje sudjelovanje na ovom natjecanju izborile na županijskoj razini. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, drugo mjesto zauzela je OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje, a treće OŠ „Mladost“ iz Lekenika. U srednjoškolskom natjecanju prvo mjesto osvojila je SŠ „Viktorovac“ iz Siska, drugo je zauzela SŠ Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, a treće SŠ „Petrinja“. Pravo sudjelovanja na državnome natjecanju izborile su prve ekipe iz osnovnih i srednjih škola.

Na kraju natjecanja biskup i predstojnica čestitali su učenicima i njihovim mentorima na trudu koji su uložili, te im udijelili prigodne zahvalnice i darove.

 

Pin It on Pinterest