20. velj 2012.

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je 21. veljače u prostorijama katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa i Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Sisku. Natjecanje je započelo kratkim pozdravom i molitvom koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić, te riječima ohrabrenja učenicima, mentorima i ravnateljima predstojnice Katehetskog ureda s. Smilje Čirko.

U natjecanje koje se sastoji od pojedinačnog pismenog testa, te grupnih zadataka Tombole i Milijunaka sudjelovalo je devet ekipa osnovnih i pet ekipa srednjih škola koji su svoje sudjelovanje na ovom natjecanju izborili na županijskoj razini natjecanja. Na natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, drugo mjesto zauzela je OŠ Mladost iz Lekenika, a treće OŠ Vojnić iz Vojnića. U srednjoškolskom natjecanju prvo mjesto osvojila je SŠ Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, drugo zauzela je SŠ Viktorovac iz Siska, a treće SŠ Tina Ujevića iz Kutine. Pravo sudjelovanja na državnome natjecanju izborile su prve ekipe iz osnovnih i srednjih škola.

U pauzama od natjecanja učenicima je priređen prigodan program koji se sastojao od raznih zabavnih  i poučnih sadržaja. Između ostalog učenici OŠ 22. lipnja iz Siska sa vjeroučiteljicom Đurđicom Friš priredili su za sudionike dramski prikaz apostola i Zakeja, voditeljica Ureda za kulturu provela je sudionike kroz Katedralu i rimske iskopine Siscije, a s. Smilja Čirko predstavila je SHKM u Sisku.

Na kraju natjecanja sudionicima se obratio generalni vikar Sisačke biskupije mons. Josip Ćorić koji je zahvalio učenicima na trudi koji su uložili u ovo natjecanje i udijelio im prigodne zahvalnici poklone.

Fotogalerija

Pin It on Pinterest