3. svi 2011.

Mons. Vlado Košić, sisački biskup pohodio je zajednicu Cenacolo u Šišincu u utorak 2. svibnja. Tom prigodom slavio je svetu misu sa štićenicima zajednice Cenacolo koji trenutno žive u Šišincu zajedno u koncelebraciji s don Ivanom Filipovićem voditeljem Zajednice u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te s mr. Antunom Senteom sisačkim katedralnim župnikom.

 

U prigodnoj je homiliji biskup Vlado, osvrćući se na blagdan Svetog Filipa i Jakova, kazao kako smo i mi danas u sličnoj situaciji poput Filipa. S jedne strane možemo poznavati Isusa, no pozvani smo ga još dublje upoznavati, te drugima biti putokaz do Isusa kao što je Filip bio svojim sunarodnjacima Grcima kako bi po nama mnogi upoznali Isusa. Zahvaljujem vam dragi prijatelji što po vašoj zajednici Cenacolo mnogi mladi upoznaju Isusa. Vi svjedočite, kao što ste već činili i kod naše sisačke katedrale na tzv. Rokiću gdje se mladi opijaju, te se odaju i drugim ovisnostima, da je moguće s Isusom izići iz ovisnosti i iz krivog načina života, te pronaći svoj pravi put. Hvala i vama što dajete ljudima koji zapadnu u različite teškoće primjer i dobru poruku kako je s Isusom moguće nadvladati svaku teškoću. Isus je pobjednik uskrsli Gospodin i svima nama daje da u toj pobjedi sudjelujemo, ali i snagu da se borimo protiv zla, te da zajedno s njim budemo pobjednici. Hvala vam na tom svjedočanstvu, kazao je biskup te izrazio želju da prisutnost zajednice Canacolo bude veća u Sisačkoj biskupiji. Za sada ste samo ovdje u Šišincu, želio bih da još više budete prisutni u našoj biskupiji poručio je Košić mladićima Cenacolo. Drago mi je da i vas oduševljava i privlači naš novi blaženik Ivan Pavao II, o čemu svjedoci ikona na vašem svetohraništu posvećena Božanskom milosrđu čije blagdan je ustanovio upravo novi blaženik Ivana pavao II.

 

Na kraju misnog slavlja don Ivan Filipović zahvalio je biskupu Košiću u ime svih djevojka i mladića koji žive u zajednici Cenacolo na svemu što biskup čini za zajednicu Cenacolo.

Susret biskupa s članovima zajednice Cenacolo završio je prijateljskim i ugodnim druženjem za obiteljskim stolom blagujući hranu koju su sami mladići pripremili. AS

Foto: AS

 

Pin It on Pinterest