11. stu 2011.

U četvrtak 10. studenog mons. Vlado Košić, sisački biskup, pastoralno je pohodio župu Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom. Na početku svog pohoda biskup Košić susreo se s učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Slavko Kolar“ u Kravarskom,  gdje su ga učenici dočekali pjesmom i zanimljivim pitanjima o njegovoj biskupskoj službi i školskim danima.

U pratnji vlč. Ivice Mađera, župnika župe Kravarsko,  biskup je nastavio svoj pohod posjetima kapelama u  Donjem Hruševcu, Kozjači, Šiljakovini i Velikoj Buni. U svakoj kapeli župljani su dočekali biskupa pjesmom, a župnik je u nekoliko rečenica predstavio mjesto i kapelu. Biskup Košić se zahvalio prisutnima na dolasku, brizi oko kapele i potaknuo ih je da se i dalje redovito okupljaju oko oltara i osobito mole za duhovna zvanja. Župljani su pritom imali i mogućnost porazgovarati s biskupom, izreći mu neke zanimljivosti iz života vjerničke zajednice i povijesti župe.  Osim ovih filijala, biskup je posjetio i nedavno otvoreni Dom za starije i nemoćne osobe „Oaza“ u Ključić Brdu, gdje je uz Dom nedavno sagrađena i drvena kapela posvećena blaženom papi Ivanu Pavlu II.  U Domu se biskup susreo i porazgovarao sa svim korisnicima i zaposlenicima.

Pastoralni pohod završen je u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom gdje se biskup susreo s vjernicima iz Kravarskog te Pastoralnim i Ekonomskim vijećem župe.

Pin It on Pinterest